Koulutuksemme

Mary Lynch Barbera: Auta autistista lastasi

33.64 

Käytännönläheinen ohjekirja pienen autismikirjon lapsen auttamiseksi.

 

30.4.asti alennuskoodilla HUHTIKUU24 saat tuotteisiin -10% alennuksen

 

Osasto:
Kuvaus

Yhdysvaltalainen Mary Lynch Barbera on tohtoritasoinen käyttäytymisanalyytikko (BCBA-D), sairaanhoitaja ja autistisen, jo aikuisen pojan äiti. Hänen kirjansa Turn Autism Around (Hay House, UK, 2021) on nyt käännetty suomeksi nimellä Auta autistista lastasi
(ISBN 978-952-67606-6-7, suom. käännös Anna-Leena Ilmarinen, Ars Vivendi Finland).

 

Barbera kertoo, mitä vanhemmat voivat itse tehdä, jos epäilevät viiveitä 0-5-vuotiaan lapsensa kehityksessä. Hän on kehittänyt selkeän ja lapsiystävällisen työkalupakin arjen haastavista tilanteista selviämiseen, kontaktin, puheen ja leikin oppimiseen ja myös kertoo, mitkä merkit saattavat viitata kehitysviiveisiin.

 

Vanhemmat voivat aloittaa lapsen auttamisen jo ennen mahdollista diagnoosia ja kuntoutus- ohjelmaa. Barbera kehottaa vanhempia tarttumaan viiveiden ensimerkkeihin aikailematta, silloin mahdollisuudet niiden kuromiseksi umpeen ovat parhaat. Barberan Tue&AutA-oh- jelma toimii myös virallisen kuntoutuksen rinnalla.

 

Mary Lynch Barberan kehittämä ja rekisteröimä TAA®, Turn Autism Around®, suomeksi Tue&AutA -ohjelma, perustuu sovellettuun käyttäytymisanalyysiin (ABA) ja sen piirissä
20 vuoden aikana tehtyihin tutkimuksiin. Kirjan suomalaisena asiantuntijana on toiminut pienten autismikirjon lasten kuntoutukseen keskittynyt psykologi, psykoterapeutti ja BCBA Pirita Hämäläinen. Hämäläinen on myös kouluttautunut Barberan Tue&AutA -ohjelman vanhempainvalmentajaksi (TtT, Train the Trainer).

 

Autismikirjon diagnoosien määrä on kasvanut melkein räjähdysmäisesti koko maailmassa. Tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta osansa on varmasti sillä, että merkit osataan tunnistaa aikaisempaa paremmin. Tutkimuksilla on osoitettu, että puuttumalla kehitysviiveisiin mahdollisimman varhain, mahdollisuudet niiden kuromiseksi ovat parhaat. Autismikirjon kuntoutus aloitetaan meillä keskimäärin 4-5-vuoden iässä, vaikka ensimerkkejä olisi näkynyt jo paljon aikaisemmin.

 

Annamme mielellämme lisätietoja kirjasta
Pii Ilmarinen puhelin +358 500 615123, pii(at)voimavarit.fi