Tietosuojaseloste

VERSO Kuntoutus Oy

General Data Protection Regulation (GDPR) 2016/6

12.04.2018

VERSO Kuntoutus Oy:ssä ollaan oltu tarkkoja henkilötiedon säilömisestä jo ennen uutta GDPR tietosuoja-asetusta. Tietosuoja-asetuksen innoittamana olemme kuitenkin tiukentaneet useiden eri henkilötietorekisteriemme turvallisuutta asiakkaidemme etua ja yrityksen kehitystä ajatellen.

 

Tietosuojakäytännöt henkilötiedon osalta ovat päivittyneet ja me VERSO Kuntoutuksella haluammekin sinun olevan perillä siitä, miten tietojasi meillä tulevaisuudessa käytetään.

Tässä siis lyhyt lista asioista, jotka sinua varmasti kiinnostavat!

 

 

1. Kuka valvoo henkilötietojasi?

VERSO Kuntoutus Oy on henkilötietojen valvojana ja rekisterinpitäjänä vastuussa henkilötiedoistasi sovellettavan tietosuojalain mukaisesti.

 

VERSO Kuntoutus Oy

Y-tunnus 2478808-2

c/o Kauppakatu 15 C, 60100 Seinäjoki

 

 

2. Missä tietojasi säilytetään

Henkilötietoja säilytetään asianmukaisesti kunkin rekisterin sisällön vaatimalla tavalla.

Kaikki asiakastietomme pidetään jatkossakin turvallisesti tutussa potilastietojärjestelmässämme DomaCaressa.

Myös työlaitteemme joilla tietoa säilytetään ja käytetään, on suojattu salasanoin ja erilaisin ulkoisin keinoin kuten työtilojen turvalukituksin.

 

 

3. Kenellä on pääsy tietoihisi

VERSO Kuntoutuksen työntekijät käsittelevät kaikkea rekisteröityä henkilötietoa ainoastaan laillisin perustein. Esimerkiksi perustana asiakassuhde kyseiseen henkilöön.

 

 

4. Käsittelyn lailliset perusteet

Tietosuoja-asetuksessa määritellään kuusi syytä, joiden perusteella henkilötietoja saa laillisesti käsitellä. Vähintään yhden näistä kuudesta edellytyksestä tulee täyttyä. Meillä VERSO Kuntoutuksessa yleisimmät niistä ovat:

 

  • Suostumus = rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn.
  • Oikeutettu etu = rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn välillä on asianmukainen ja merkityksellinen suhde, kuten asiakassuhde.
  • Sopimus = tarkoittaa käytännössä esimerkiksi VERSO Kuntoutukselle annetun osoitteen tai puhelinnumeron käyttämistä, jotta työntekijät löytävät perille asiakkaan luokse kotiin, kouluun tai muuhun ympäristöön.
  • Lakisääteinen velvoite = sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä tapauksissa VERSO Kuntoutus on laillisesti velvoitettu tekemään kirjauksia ja esimerkiksi lausuntoja asiakkaistamme.

 

 

5. Sinun oikeudet

Uusi GDPR asetus tuo myös rekisteröidylle paljon oikeuksia. Rekisteröidyllä on tietyissä tilanteissa esimerkiksi oikeus oikaista, siirtää, rajoittaa tietojensa käsittelyä tai saada tietonsa poistetuksi.

 

 

6. Kerättävä henkilötieto

VERSO Kuntoutuksella pidämme tarkkaa rekisteriä asiakastiedosta, erilaisista hankkeista, henkilöstöstämme, markkinointiin liittyvistä henkilötiedoista, koulutuksiin osallistujista, kokemusasiantuntijoistamme sekä hallituksen osakkaistamme.

Keräämme rekistereihimme ainoastaan tarvittavan henkilötiedon siten, että työmme sujuvuus ja turvallisuus ja laatu on kuitenkin taattu.

 

 

7. Henkilötietojen käyttö

Käytämme henkilötietoa päivittäin työssämme erilaisten asioiden hoitoon. Esimerkiksi työn sujuvuuden takaamiseksi käytämme työpäivinämme asiakkaiden puhelinnumeroita ja osoitetietoja. Lisäksi työn laatu, toimivuus ja tarkkuus tuetaan tehdyillä asiakaskirjauksilla potilastietojärjestelmässämme.

 

 

8. Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään rekisteristä riippuen siihen säädetyllä tavalla.

 

Asiakastietoa joka on lain nojalla säilytettävä, ei tulla poistamaan.

 

 

9. Henkilötietojen luovuttaminen muille

Emme luovuta henkilötietojasi koskaan ilman lupaasi. Poikkeuksena ovat henkilötietojen käsittelijät ja asian omaisen luvalla hyväksytyt kolmannet osapuolet.

Velvollisuutemme on luovuttaa tietoja, jos se on välttämätöntä lakiin perustuvien pyyntöjen vuoksi.

 

 

10. Henkilötietojen suojaamistoimet

Huolehdimme henkilötietojen suojaamisesta asiaan kuuluvin suojatoimin, erilaisin ulkoisin ja sähköisin keinoin ja tutuksi tulleiden käytäntöjen avulla. Esimerkiksi työtilojen lukitukset, salasanat, palomuurit, asiakkaan tunnistaminen henkilötunnuksen avulla ja henkilökuntaa sitova salassapitovelvollisuus.

 

Siirrettäessä tietoja internetin kautta esimerkiksi nettisivujemme yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse on kuitenkin syytä olla varovainen, sillä tietojen lähettäminen verkkosivustollemme on lähettäjän omalla vastuulla.

 

 

11. Tietosuojakäytäntöjen muutokset

VERSO Kuntoutus Oy pidättää itselleen oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin. Kun julkaisemme päivityksiä, tietosuojakäytännön yläosassa näkyvä voimaantulopäivä muuttuu päivämääräksi, jona päivitykset tulevat voimaan.

 

 

12. Evästeiden käyttö

Nettisivumme käyttävät evästeitä jotka ovat pieniä, usein kirjaimista ja numeroista koostuvia tekstitiedostoja. Nämä selain tallentaa laitteeseesi verkkosivustoja käytettäessä. Kaikkien verkkosivuillamme käytettyjen evästeiden tarkoitus on parantaa sivujemme käytettävyyttä.

 

 

13.Yhteystiedot

Yleisissä tietosuoja-asioissa, asiakkuuteen liittyvissä asioissa, kysymyksissä ja markkinointiviestinnän peruuttamista koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme:

 

Pirita Hämäläinen

VERSO Kuntoutus Oy

c/o Kauppakatu 15 C, 60100 Seinäjoki

Puh. 045 892 4321

pirita(at)versokuntoutus.fi

Tukenasi lapsuudesta aikuisuuteen

VERSO Kuntoutus tarjoaa kuntoutus- ja terapiapalveluja lapsille ja aikuisille, joilla on neuropsykiatrisia oireita, autismikirjon häiriö tai muuta erityisen tuen tarvetta. Olemme myös aktiivisesti mukana sosiaali- ja terveysalan kehitystyössä innovoimalla uutta sekä kouluttamalla ja konsultoimalla alan ammattilaisia.

Ota yhteyttä

VERSO Kuntoutus Oy

Päätoimipaikka
Seinäjoki
Kauppakatu 15 C, 60100 Seinäjoki
1 krs, Ombrelo Oy:n tilat, pääsisäänkäynti elokuvateatterin puolelta
p. 045 892 4321
Katso sijainti

 

Vaasa
Rauhankatu 16 A, 65100 Vaasa
3. krs, Ombrelo Oy:n tilat
Katso sijainti

 

Pääkaupunkiseutu
Luostarinportti 2, 02400 Kirkkonummi
2.krs MIND Instituutti Oy:n tilat
Katso sijainti