ABA-kokonaiskuntoutus

ABA-kokonaiskuntoutus – Applied Behavior Analysis

ABA-kokonaiskuntoutus sisältää monia näyttöön perustuvia menetelmiä uuden oppimiseen, opittujen taitojen ylläpitämiseen ja ei-toivotun käyttäytymisen vähentämiseen. VERSO Kuntoutus toi menetelmän Suomeen osa-alue kerrallaan todettuaan sen toimivuuden autismikirjon asiakkaiden kuntoutuksessa.

 

Kuntoutus kohdistuu moniin taitoalueisiin samanaikaisesti ja käytettävät menetelmät valitaan aina yksilöllisesti. Ensin analysoimme tarkasti kuntoutujan vahvuudet ja ne arjessa ilmenevät vaikeudet, joihin halutaan muutosta. Kun tiedämme, mitkä käyttäytymisen taustalla olevat syyt ovat, osaamme kohdistaa kuntoutuksen oikeisiin asioihin. Teemme asiat aina yhdessä perheen ja muiden lähihenkilöiden kanssa, jotta myös he voisivat tukea kuntoutujaa parhaalla mahdollisella tavalla.

 

ABA pohjautuu sovellettuun käyttäytymisanalyysiin, joka on ihmisen käyttäytymistä eri ympäristöissä ja tilanteissa tutkiva tieteenala. ABA-ohjelma voi olla intensiivinen tai yhteen taitoalueeseen kerrallaan fokusoitu ja se toteutetaan moniammatillisena tiiminä.

ABA-kuntoutuksessa harjoitellaan erilaisia valmiuksia, kuten:

ABA-ohjelmia voivat toteuttaa sovelletun käyttäytymisanalyysin (ABA) kokonaisuuteen kouluttautuneet henkilöt, joiden pohjakoulutuksena on sosiaali-, terveys- tai opetusalan tutkinto. Kokonaiskuntoutuksena palvelu on ollut saatavilla Suomessa vuodesta 2014.
Kuntoutustiimin tukena tulee aina olla kokeneemman käyttäytymisanalyytikon työnohjaus (BCBA, Bord Certified Behavior Analyst /Supervisor).

Tukenasi lapsuudesta aikuisuuteen

VERSO Kuntoutus tarjoaa kuntoutus- ja terapiapalveluja lapsille ja aikuisille, joilla on neuropsykiatrisia oireita, autismikirjon häiriö tai muuta erityisen tuen tarvetta. Olemme myös aktiivisesti mukana sosiaali- ja terveysalan kehitystyössä innovoimalla uutta sekä kouluttamalla ja konsultoimalla alan ammattilaisia.

Ota yhteyttä

  VERSO Kuntoutus Oy

  Päätoimipaikka
  Seinäjoki
  Kauppakatu 15 C, 60100 Seinäjoki
  1 krs, Ombrelo Oy:n tilat, pääsisäänkäynti elokuvateatterin puolelta
  p. 045 892 4321
  Katso sijainti

   

  Vaasa
  Ratakatu 7, 65100 Vaasa
  Ombrelo Oy:n tilat
  Katso sijainti

   

  Pääkaupunkiseutu / Uusimaa
  Koti-, päiväkoti- ja koulukäynnit